Babok

Babok presenteert ‘Asiel’.

Een vreemd omgevallen huisje met een hek eromheen, een zonderling koppel en een verzameling mechanische beesten.

In 2014 opent Babok ‘Asiel’, een opvangplek voor verwaarloosde en afgedankte huishoudelijke apparaten. Je kent ze wel, die slachtoffers van de consumptiemaatschappij: Gereedschappen, keuken machines en schoonheidsapparaten die werkeloos in de kast liggen en waar je nooit meer naar omkijkt. Verbouwd tot (machinale) wezens met een dierlijk karakter, krijgen ze in ‘Asiel’ een tweede leven. Het publiek wordt uitgenodigd om zich binnen de omheining te begeven en kennis te maken met de uiteenlopende bewoners van ‘Asiel.’ Een vervreemdende verzameling schattige, agressieve, grappige en enge dieren. Het is aan het publiek om te ontdekken wat ze kunnen. Sommigen zijn vooral hulpeloos of lawaaierig, anderen blijken onverwacht handig en bruikbaar.

In deze stadsboerderij kan het publiek komen spelen met de mechanische beesten. Andere toeschouwers kunnen besluiten wat meer afstand te bewaren en alles gade te slaan zonder zelf mee te doen. Gedurende de openingstijden van ‘Asiel’ verandert de openbare ruimte  in een absurd, bewegende theatrale speeltuin.

Toeschouwers en toevallige voorbijgangers worden verleid in de theatrale werkelijkheid van ‘Asiel’ te stappen. ‘Asiel’ is een theatrale installatie, die wordt gepresenteerd tussen en vooral met de mensen op straat. Een kruising tussen een mechanische stadsboerderij en een absurde, bewegende speeltuin.

Beeldend en interactief objecttheater over de haat / liefde verhouding tussen mens en machine.

N.B. Uw eigen afdankertjes kunt u tijdens de voorstelling bij ons inleveren.

Website: www.babok.nl