Het Nieuwe Lied

Het Nieuwe Lied is een collectief van twaalf Nederlandstalige singer-songwriters. Zij geven in wisselende samenstellingen optredens. Soms solo, maar soms ook samen. Samen solo dus.

Op zaterdag 24 januari 2015 zijn Wilko Sterke en Sjaan Duinhoven de afgevaardigden van Het Nieuwe Lied en zullen zij optreden tijdens Cult Royale in Schipluiden.

Wilko Sterke

2002
Rondt het VWO af aan het Jac P. Thijsse College te Castricum

2006
Behaalt zijn Bachelor Sociale Psychologie, Universiteit van Amsterdam. Volgt verschillende lessen op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie

2008
Sluit zich aan bij theatergezelschap Circus Treurdier als muzikaal leider. Treedt voor het eerst solo op met eigen liedjes in de voorstelling ‘mat’

2009
Sluit zich aan bij Het Nieuwe Lied

2010
Speelt met de band ‘The Souldiers’ in Paradiso, Melkweg, Duitsland, Amerika, De wereld draait door, al die dingen weet je wel

2011
Volgt compositie, muziektheorie, en produceren in Los Angeles op de ‘California College of Music

2011
Is muzikaal leider van theaterconcert ‘Mooi’ met o.a. Paul de Munnik, Maarten van Roozendaal, Hadewich Minis, Anniek Pfeiffer. Wordt muziekdocent en muzikaal begeleider op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Circus Treurdier gaat ondertussen als een speer.

2012
Wint De Wim Sonneveld Prijs 2012 als muzikant in de voorstelling ‘Team Peter’, met Peter van Rooijen. De finale hiervan vindt plaats in het De La Mar theater.

 

Sjaan Duinhoven

1985
Komt ter wereld in Amsterdam .

1985 tot nu: Reist rond, schrijft liedjes, wordt verliefd, niet meer verliefd, weer verliefd, stopt met drinken, begint weer, kijkt van dichtbij naar een bloem, niest, slaapt, vrijt, zingt, vecht, huilt, bidt en bewondert.

2009
Studeert af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

2009-2014
Speelt als actrice bij Orkater, Oostpool, het Toneel Speelt, het Amsterdamse Bos, Circus Treurdier, Zeelandia.

2013
Maakt voorstelling Trip, komt uit de kast als liedjesschrijver en neemt “het Grote Veelbelovende Debuutalbum” op

2014
Komt bij het Nieuwe Lied.

Website: www.eefkedenheld.nl