HoppaH!

De muziek van HoppaH! is een mix van klassiek viool, folk-accordeon, reggae/ska/punk- drums, stuwende bas, klezmer-klarinet en rauwe zang van zwaarmoedige doch relativerende teksten. De verschillende muziekinvloeden zorgen voor lekker in het gehoor liggende opzwepende liederen. HoppaH! staat voor vrolijke, kleurrijke muziek waarbij je niet stil kunt blijven staan. HoppaH! is feest!

Biografie

In de zomer van 2011 startte Serge van Laar met het schrijven van poëtische en zwaarmoedige Nederlandstalige teksten. Voor het contrast verzamelde hij ervaren muzikanten die een vrolijke noot konden bieden; het concept voor de nieuwe band.

In september 2011 werd HoppaH! geformeerd en was de demo-“Maar ach, maar ja” in december een feit.In 2012 boekten ze succes op festivals als o.a. Noorderzon,  FestivalderAa, Gideon, Folk veur Volk, Magneetfestival, Folk’n’Fusion, Vogelpop en Winterwelvaart.

In de winter van dat jaar start HoppaH! in samenwerking met hun vaste geluidsmanHan Kortekaas met de opnames van hun eerste album (uitgebracht op CD&LP) die ze in juni 2013 presenteerden in Vera.

In 2013 verzorgden ze meer dan vijftig optredens op o.a. op Bevrijdingsfestival Groningen, Oerol, Madnesfestival, Festival de Hongerige Wolf, Bosjesfestival en namen ze deel aan de Horizontoer langs de Waddeneilanden. De ambitie ligt hoog en wordt er na zo’n goede start met plezier uitgekeken naar 2014..!

Frontman Serge van Laar, ooit als zanger begonnen in de punkscene, wist zich vooral goed neer te zetten bij de Franstalige punk/folkband Le Roi Mort die in 2010 o.a. op Eurosonic en Bevrijdingsfestival Zwolle mocht spelen en succes behaalde in de Franse Alpen. Na de beëindiging van deze beloftevolle band besloot hij een nieuwe band te starten met de volgende muzikanten;

Folkmuzikant Erik de Jong is een veelzijdig accordeonist met een uitgebreid repertoire, variërend van Ierse-Schotse folk (zijn specialiteit) tot Frans-Vlaamse balfolk, van Oost-Europese klezmer tot Balkanmuziek. Hij speelt accordeon vanaf 1993, in de meest uiteenlopende formaties (zie ook FolkMuzikant.nl)

Al vanaf haar zevende speelt Laura Iwema viool. Ze is eerste violist bij het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en bij de folkband VenCe speelt ze accordeon. Ook op piano kan Laura uitstekend uit de voeten. Net als bij Le Roi Mort (waar ze ook deel van maakte) maakt haar volkse frivole viool de nummers helemaal af.

Roy Rolleman is bassist in hart en nieren. Zijn eerste stappen zette hij in de hardrock-scene en daarna groeide hij in funk- en punkbandjes. Bovendien is Roy een vaardig klassiek gitarist. HoppaH! is de derde band waarin hij met Serge van Laar speelt. Daarnaast ontwierp Roy de demo-hoes, albumhoes en het HoppaH!-logo.

Muziek komt voor drummer Jorris Klaassen op nummer 1. Jorris speelde bas bij de Gringo’s en hij drumt bij Zeemonster. Vanaf zijn negende is hij bezig met percussie: djembé, conga’s en drums. Zijn muziekliefdes zijn goa, punk, ska, dub en wereldmuziek.

Muziekdocente Esther de Boer (afgestudeerd aan het conservatorium) heeft twintig jaar ervaring op de klarinet. Ze weet de tegenstelling tussen de weemoedige klanken van de klarinet en de vrolijke noten van HoppaH! als geen ander te overbruggen naast dat ze een geweldige zangeres is. Esther maakt deel uit van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en is ze ook een veelgevraagd gastmuzikant.

We vroegen hem op een aantal nummers van ons album mee te spelen , we vroegen hem als gast voor   optredens o.a. op Bevrijdingsfestival, we vroegen hem ook mee te spelen tijdens onze presentatie in Vera. Ik heb het over Obed Brinkman  (ook afgestudeerd aan het conservatorium) die bekend is van o.a.  O-bat, Yammah Tammah, Zebra en ADHD Spietmobiel.  We zijn dan ook zeer verheugd dat hij inmiddels een volwaardig bandlid is! De ervaring en de klanken die hij uit de trombone haalt is een enorme aanwinst voor HoppaH!

HoppaH! is zeer trots op hun eigen geluidsman; Han Kortekaas. Hij weet als geen ander het beste geluid neer te zetten bij de live-optredens. Dankzij zijn kennis (de ouwe rot ; hij verzorgde vijf jaar het geluid van Herman Brood) kon HoppaH! hun eerste album (die in juni 2013 uitkwam) in eigen beheer opnemen.