Jeugdorkest

Laurens heeft een melodietje in zijn hoofd. Je weet wel, zo’n deuntje waar je de hele dag mee rondloopt en maar niet van kan slapen. Heb jij dat ook wel eens?

En hij kan er maar niet achter komen waar dat melodietje zo opeens vandaan komt. Zou het van een bekende componist zijn, zo’n meneer of mevrouw uit het verleden die deze muziek bedacht en geschreven heeft?

Gelukkig heeft hij een slimme oom, een soort Willy Wortel. Die heeft een echte teletijdmachine uitgevonden en daarmee stuurt hij Laurens terug in de tijd en naar verschillende landen. Hij ontmoet daar de grote componisten zoals Mozart, Bach, Beethoven en nog veel meer….

Zou hij er bij die mensen achter komen wat het melodietje in zijn hoofd is?

Samen met vertelster Debby Haring brengt het Jeugd Orkest van Caecilia onder leiding van dirigent Wim Gielesen een muzikale voorstelling voor de kleintjes maar ook voor hun papa’s, mama’s, oma’s en opa’s die graag de bekendste deuntjes van s ’werelds grootste componisten langs horen en zien komen.

Het jeugdorkest van muziekvereniging Caecilia uit Schipluiden is een zelfstandig orkest dat concerten en optredens geeft, soms alleen maar meestal samen met andere ensembles. In de huidige vorm is het orkest al ruim 43 jaar actief, maar dan uiteraard wel met steeds weer nieuwe jonge enthousiaste muziektalenten. In het orkest leren beginnende muzikanten van de vereniging in groepsverband muziek maken, doen ze podium ervaring op en ontwikkelen ze hun muzikale kwaliteiten. Onder leiding van dirigent Wim Gielesen speelt het orkest vlotte, moderne muziekstukken, o.a. uit films, musicals of pop muziek maar vaak ook originele muziek met een uitbeeldend karakter of met een knipoog naar de klassieke muziek. Een voorbeeld daarvan komt tijdens cult royale aan bod.