TapDuo

TapDuo 
Tapdansers Janne en Marije hebben beide hun eigen tapvloer, mét klankkast! Samen dansen zij een aanstekelijk en spannend muzikaal verhaal waarin de ritmes van twee paar voeten door elkaar heen weven. De verschillende klanken van de tapschoenen op allerlei oppervlaktes maken het optreden ekstra rijk.

Marije Nie (NL) is een dansende percussionist, een muzikant met haar voeten. Haar voeten genereren een intens samenspel van muziek en dans.  De directheid van ritme, klank, beweging van tap fascineert haar. Zij speelt concerten met muzikanten, maar maakt ook interdisciplinaire voorstellingen. Improvisatie is daarin altijd een belangrijk element. Zij heeft als tapdanser een veelzijdige biografie opgebouwd, met zowel klassieke muziek, jazz, pop, improvisatie, electronica, muziektheater, dans, film, performances en installaties, en met een al even kleurrijk palet van orkesten, ensembles, musici, dansers en kunstenaars. Naast haar eigen band Purple Gazelle, is Marije ook lid van het Splendor collectief in Amsterdam, 50 (klassieke) topmusici die samen een nieuw huis voor de muziek oprichten, waar publiek en musici elkaar inspireren. Ook tourt zij de komende maanden met een aantal muzikanten, cabaretieres en dichteressen olv gitariste Corrie van Binsbergen langs de theaters met het programma Dansen op het Glazen Plafond.

Janne Eraker (N) werkt als danser, choreograaf en docent met moderne dans en tapdans. Zij heeft haar dansopleiding genoten bij School voor Hedendaagse Dans in Oslo, Codarts in Rotterdam en Dance New Amsterdam in New York. Als choreografe is zij gefascineerd door licht-effecten, en heeft in haar stukken Repeat, Low Lux en After Image gewerkt met fietslampen, black-light, stroboskooplampen en optische illusies. Haar choreografieën zijn gepresenteerd op festivals in Finland, Noorwegen, Nederland, België en New York. Naast haar werk binnen moderne dans is Janne ook tapdanseres. Een van haar belangrijkste projecten is Ventriloquism, met componist en bassist Bruno Ferro Xavier da Silva. Verder werkt zij met VANG!, en het TapDuo. Als gastmuzikant heeft Janne mogen optreden met o.a. Stian Carstensen (N), Kouame Sereba (Ivoorkust / N), Acid Folk Collective (BL) en Wheathertown Big Band (NL).

Websites: www.marijenie.comwww.janneeraker.com