test

[expand title=”Ingrid Harteveld” rel=”animal-highlander”]

Ingrid had, net als een aantal voorgaande zwerfkoks, wat moeite met kiezen door de vele recepten in het boek. Uiteindelijk besloot ze een eenvoudig recept te nemen: Ratatouille! Hmmm!!!

Was het goed gelukt?
Jahoor, het is een gemakkelijk te bereiden recept, maar je moet wel rekening houden dat het 1 uur in de oven moet staan. Dus ruim van tevoren klaar maken! Maar wat een verrassing. Normaal denk je met deze groenten aan wokken, maar door de oven krijgt het toch een heel andere en zeker lekkere smaak.

En nog een beetje van jezelf erbij?
Ja, ik heb er een extra oranje paprika doorheen gedaan, maar verder heb ik me helemaal gehouden aan de instructies van het boek.

En was het voor herhaling vatbaar?
Dit gerecht zal ik zeker vaker klaar gaan maken en dan verder met andere ingrediënten experimenteren!

[/expand]
[expand title=”Marja de Vette” rel=”animal-highlander”]

Wat heb je gemaakt uit het Zwerfkookboek?
Ik heb gekozen voor het recept “Boulettes de viande avec une sauce piqante et des pates d’Alsace”

Wow! Dat klinkt ambitieus!
Nou, het zijn gewoon gehaktballetjes in pittige saus met Elzasser pasta 🙂


Het ziet er eenvoudig uit, maar het was heerlijk van smaak.
door de groenten en het spek te koken in rundvleesbouillon, tomatenpuree en rode wijn kreeg de saus een wildsmaak.Marja wenst Ingrid en Cees Harteveld veel succes met hun recept want ze heeft het kookboek aan hen doorgegeven!

[/expand]
[expand title=”Frank Roessen” rel=”animal-highlander”]
Frank kreeg de eer van zijn broer om wat te maken uit het zwerfkookboek van Cult Royale. Frank: “Het is een leuk kookboek waar veel recepten in staan die een ieder makkelijk kan maken volgens mij. Wil altijd wel gevarieerd eten de ene keer  pasta, rijst en dan weer gewoon aardappelen.”

En? Heb je een keuze kunnen maken?
”Toen ik een recept tegen kwam met vis leek het me leuk deze te maken. Het  recept met gerookte schelvis is dan ook aan te bevelen. Alleen een kleine  toevoeging erbij met wat groente zou raadzaam zijn. Ik heb dit samen met mijn  vriendin Elvera gegeten”

Het ziet er lekker uit! Ga je het vaker maken?
”We kwamen tot de ontdekking dat we dit nog wel een keer konden eten, dus ja! Het recept heb ik niet opgeschreven maar zit redelijk normaal  en logisch in elkaar dat ik dit later nog wel een keer uit mijn hoofd kan maken.”
[/expand]
[expand title=”Wil Roessen” rel=”animal-highlander”]
Wil Roessen kreeg het zwerfkookboek van mijn overbuurvrouw. Het leek hem heel erg leuk om hier iets uit te maken. Natuurlijk had hij via via al gehoord dat het boek rond ging in ons dorp.

Maar wat ga je dan maken, dacht Wil na het boek een keertje rustig te hebben doorgekeken, wat een mogelijkheden… Een voor- of hoofdgerecht, een overheerlijk dessert is ook eigenlijk wel lekker. De keuze is gevallen op de crème brûlée mede omdat dochterlief dit heel erg lekker vindt. En daar heb je natuurlijk alles voor over 🙂

Zondagmiddag lekker in de keuken dit heerlijke traditionele dessert maken. Nadat de basis vanillesaus is gemaakt, komt het belangrijkste deel van het maken van een crème brûlée, de bereiding in de oven. Het branden van de rietsuiker gebeurt in de keuken van Wil altijd met een speciaal brandertje, dan is het echt heel gemakkelijk!

De crème brûlée is inmiddels helemaal op. Een heerlijk afsluiting van een maaltijd. De volgende kok wens ik veel succes want het is bijna vrijdag, de start van Cult Royale 2013!

[/expand]
[expand title=”Jolanda Padding” rel=”animal-highlander”]

Jolanda kreeg het kookboek van een vriendin. Ze was er heel blij mee!! Ze koken thuis graag en vinden het spannend steeds nieuwe recepten uit te proberen, aldus Jolanda. Ze bladerde meteen door naar het hoofdstuk “snacktijd”, want ze hebben binnenkort een feestje te vieren!

Snacktijd?

Ja, ja! In dat hoofdstuk staan vrij makkelijk te bereiden hapjes van bladerdeeg en soesjes. Prachtige namen hebben ze. Maar met Gougères , Palmiers en Sacristains sâlés maak je natuurlijk wel de blits op zo’n verjaardag!

Was het moeilijk?

Nee, super gemakkelijk en je hebt echt lekkere hapjes! Alleen met de Gougères heb ik wat gestoeid met de hoeveelheid deeg. Kreeg eerst wel erg grote soezen, maar dat is ook niet verkeerd 😉

[/expand]
[expand title=”Kees, Koen en Hanneke Lankhaar” rel=”animal-highlander”]

Hoe hebben jullie het Zwerfkookboek in handen gekregen?

Een buurvrouw kwam het boek langsbrengen en Kees en Koen namen het aan met de melding dat het hier wel in goede handen was. Stelletje Bourgondiërs!

Haha, die hebben er dus wel vertrouwen in?

Koken in ‘Huize Lankhaar’ begint een soort obsessie te worden. 24 kitchen staat als met stip op nummer 1 bij ons aan, Allerhande’s worden verslonden en uitgeprobeerd. Kan me eerlijk gezegd niet meer heugen wanneer er voor het laatst een gehaktbal op tafel heeft gestaan 😉

Dat klinkt goed! Welk gerecht heb je gemaakt?

Kip met champignons in de romige witte wijnsaus. Deze was lekker, weliswaar vind ik de Coq au Vin uit het Schipluidens kookboek toch lekkerder.

Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas… was het toch een geslaagde avond?

Ja natuurlijk, zo zit je op een doordeweekse avond toch ineens gezellig te tafelen! En alles was schoon op, dus we hadden niets te klagen…

[/expand]
[expand title=”Wil van den Bussche” rel=”animal-highlander”]

Wil vond het heel leuk om te doen, maar wel moeilijk om een keuze te maken!

Wat heb je gemaakt?

Nou, ik weet eigenlijk niet meer hoe het gerecht heet, maar het is in elk geval met wilde paddenstoelen en veel eieren, heel erg lekker!

[/expand]
[expand title=”Trudi Schotel” rel=”animal-highlander”]

Trudi wist het Zwerfkookboek in handen te krijgen en koos voor de frambozentaartjes. De hoeveelheid ingrediënten was rijkelijk veel en ze hebben er zelfs 6 uit kunnen maken!

De smaak was heerlijk, maar de amandelmassa was erg vet. Het was dus, met recht, een machtig toetje.

Succes met het kookboek.

Yara en Trudi Schotel

[/expand]
[expand title=”Wim en Marian van de Drift” rel=”animal-highlander”]

Ook Wim en Marian hebben een gerecht gemaakt uit het kookboek van Rachel Khoo.

Blijkbaar staan er veel te veel heerlijke gerechten in ons zwerfkookboek, want ook in huize Van de Drift was het lastig kiezen uit zoveel heerlijks! Ze kozen uiteindelijk voor de soep met kipquenelles.

Waarom kozen jullie voor dit gerecht?

In de beschrijving stond dat deze soep voor de ziel was en/of als je ziek bent. Gelukkig zijn we in goede gezondheid maar we dachten dit moet wel een stevig goedje zijn als het klaar is. Wat ons opviel tijdens de bereiding was dat de kipfilet in de blender moest en dit hadden we nog niet eerder gedaan.

En? Lukte het wel, dit experiment?

De bereiding was niet moeilijk, al hadden we wel wat moeite om het droge witte brood goed onderin de blender te krijgen. Intussen werd de bouillon met groente bereidt en lieten we even koken. Daarna werden er met 2 lepels bolvormige ballen gemaakt en in de kokende bouillon gedompeld. Kijk, zo:

In het kookboek stond dat de ballen pas boven zouden komen drijven als ze gaar waren, maar bij ons kwamen ze bijna direct naar boven. Het zag er nog wel vreemd uit, maar het resultaat mocht er zijn:

“Deze soep kan ik een ieder aanbevelen, heerlijke bouillon met groente en de kipquenelles” aldus Marian.

Kortom, een heerlijke soep met een krachtige smaak en bijzondere ballen. Smakelijks!

[/expand]
[expand title=”Gré Haring” rel=”animal-highlander”]

Eindelijk heb je het Cult Royale Zwerfkookboek in handen gekregen! Wat heb je gemaakt?

Ik heb gekozen voor gratin dauphinois (romige aardappels uit de oven). Mijn dochter en de twee meiden kwamen langs om het samen met mij op te eten en het smaakte verrukkelijk!

En had je zelf nog iets toegevoegd of veranderd aan het recept?

Ja, ik heb er een salade bijgemaakt en wat gehaktballetjes. Dat was echt een smakelijk geheel.

Wat wil je zeggen tegen koks die dit gerecht ook eens willen maken?

Ik vind het echt een aanrader! Het was helemaal niet moeilijk te maken en erg lekker. Ideaal dus voor voor de feestdagen bijvoorbeeld. Ik wens de volgende koks veel plezier met het boek en alvast eet smakelijk!

[/expand]
[expand title=”Marian Overgaag” rel=”animal-highlander”]

Had je snel een gerecht gekozen uit het Cult Royale Zwerfkookboek?

Nee, lastig hoor om een gerecht uit te zoeken. Het ziet er allemaal lekker uit! Uiteindelijk koos ik voor de Salade d’hiver avec une mousse au fromage de chèvre. (Klinkt toch chiquer dan een wintersalade met geitenkaasmousse) Heerlijk.

Was het net zo moeilijk om te maken als om het uit te spreken?

Nee, juist helemaal niet moeilijk te maken! De Selles-sur-Cher-kaas hadden ze niet bij de Appie, daarom koos ik voor een andere zachte geitenkaas (van President). Dat ging prima.

En? Lekker?

Goede salade met een fijne smaak. De groenten waren lekkere knapperig en dankzij de combinatie van rode biet,  witte pastinaak, oranje wortel en groene salade stond er een kleurrijke salade op tafel die er zeer appetijtelijk uitzag. Dat is niet onbelangrijk, tenslotte wil het oog ook wat. Als dessertappel gebruikte ik een jazz. En de appelcider was ik vergeten te kopen. Gelukkig had ik nog een flesje Jillz staan. Dat ging ook prima.

Heb je tips voor mensen die het ook willen maken?

Ja, die heb ik. Let er wel op dat je niet teveel spekjes gebruikt, want die overheersen nogal snel. Het recept hou ik, dan kan ik ‘m van de zomer nog eens maken, maar dan met zomerse groenten.

[/expand]
[expand title=”Anneke Tammes” rel=”animal-highlander”]

Het eerste toetje is gemaakt door Anneke Tammes: meringuetaartjes met grapefruit en peper. Hmmmm!!!

Bijna alle ingrediënten kocht Anneke gewoon bij de Appie in Schipluiden. Alleen het maismeel hadden ze niet dus stapte ze op de fiets naar De Hoven. Bij een Turkse winkel hadden ze wel maismail dus het schort kon om en de koksmuts op het hoofd!

Was het moeilijk om te maken?

Anneke: “Het recept begint met de grapefruit crème en dat lukte goed. Het duurt best even voor je de juiste dikte hebt gekregen van deze crème. Ik heb het vuur iets hoger gedraaid anders duurde het wel heel erg lang, maar het is dan wel belangrijk om goed te blijven roeren!”

Onee!! Anneke is haar kookringen kwijt en die heeft ze nodig voor de koekbodem. Maar gelukkig hebben we hier te maken met een hele creatieve kok, ze heeft gewoon soufflébakjes gebruikt voorzien van bakpapier, opgelost! Het deeg was te dik om in een spuitzak te doen dus deed ze die er gewoon in en drukte ze het deeg aan met een natte lepel.

Toen de meringues. Niet op de Italiaanse manier maar op de Franse; zonder kookthermometer, gewoon op gevoel! En dan smullen maar, samen met haar familie.

En?

Anneke: “We vonden het heel lekker. Maar wel een heel bewerkelijk en machtig toetje. Je zou ze kleiner kunnen maken voor een grand dessert en in grotere hoeveelheden want ze zijn wel erg lekker en het ziet er erg leuk uit.”

[/expand]
[expand title=”Viola Bonte” rel=”animal-highlander”]
Viola maakte mini creveil en croute. Ze koos voor dit gerecht omdat ze op zoek was naar een leuk, lekker en ook makkelijk recept. Er komen namelijk binnenkort vrienden eten en dan wil ze natuurlijk niet de hele tijd in de keuken staan in plaats van gezellig bij haar gasten! Maar ze wilde het toch eerst een keertje uitproberen voordat ze haar vrienden iets voorschotelt wat ze nog nooit eerder gemaakt heeft.

Ze was een dag vrij en Edwin en Viola waren samen thuis dus dat was een goede gelegenheid om eens lekker te koken en de creveil en croute uit te proberen. Ons viel op dat het niet helemaal het gerecht uit het kookboek was en vroegen Viola wat ze anders had gedaan. Ze bekende dat ze lamshaasjes had gebruikt in plaats van hert, omdat hert niet te krijgen was. En dat is goed uitgepakt!

En? Was het lekker?
“De smaak was heel erg lekker alleen is het moeilijk tegelijkertijd het bladerdeeg knapperig en het vlees rose te maken.
Rose is gelukt maar de onderkant van het bladerdeeg was niet knapperig. Maar het ziet er tenminste wel leuk uit.”
De bijgerechten verzon ze zelf: Stoofpeer en wat aardappelpuree met rode kool. Hmmmm!!!’


Ze hebben er heerlijk van gegeten en gaan het zeker nog eens klaar maken.
“Het is echt een aanrader!” Aldus Viola.

Het zwerfkookboek is inmiddels alweer doorgegeven naar een derde opvangadres. Wij zijn benieuwd welk culinair hoogstandje er volgende week op het Cult Royale menu staat!

[/expand]
[expand title=”Ellen van Adrichem” rel=”animal-highlander”]
De eerste Kok Royale die het zwerfkookboek een warm thuis bood, is Ellen van Adrichem. Na lang wikken en wegen koos zij toch maar voor Poulet au citron et lavende. De enige lavendelgeur bij El in huis kwam uit het stoptcontact, lichtte zij toe. Vandaar haar keuze voor een geurig limoentje.

Wij vroegen deze primeur-kok tijdens het kokkerellen hoe het haar verging met dit chique gerecht. Alsof het niets was antwoordde ze: Kippetje toedekken met folie en snel tussen de buien door een zondags wandelingetje. Strakjes in de oven met apart geroosterde aardappeltjes. En we moeten toegeven, als we de foto zien krijgen we spontaan het water in de mond! Hmmm!!!

Met pijn in ‘t hart heeft El het boek doorgeven aan de volgende keukenprinses. We zijn heel erg benieuwd wie dat is en we hopen dat die er net zo’n feestmaal van maakt als de eerste! En Ellen heeft natuurlijk nog wel een boodschap voor de volgende Kok Royale: “Ik hoop dat die persoon er net zoveel plezier aan beleeft als ik! Bon apetit!”


[/expand]