Assunta & The Light Orchestra

Assunta & The Light Orchestra is een knappe kruisbestuiving tussen het heerlijke stemgeluid van Assunta Mandaglio en gitarist Pieter Thys. Na 15 jaar gezamelijk de grenzen van de muziek en de wereld te hebben onderzocht in verschillende bezettingen (o.a. Balaxy Orchestra, Millenniums, Buscemi. Hebben Pieter en Assunta eindelijk besloten om als duo een album op te nemen “Occupied By The Sun” kwam op 2 oktober 2014 uit op het nieuwe Nederlandse label Elevate Records.

Assunta & the Light Orchestra
is het muzikale hart van zangeres/songschrijfster Assunta Mandaglio en gitarist/producer Pieter Thys. In Oktober 2014 werd hun eerste album “Occupied by the sun” gereleased op het Nederlandse label  We Are Elevate

Daarop volgde een een tournee van een 20-tal concerten in Belgie en Nederlanden reeds enkele mooie recenties

“Occupied by the sun zal echt potten gaan breken bij de liefhebber van het betere singer-songwriter genre (Real Rootscafé, Jan Janssen)

“Met Occupied by the sun hebben Assunta Mandaglio en Pieter Thys onder de noemer Assunta & The Light Orchestra een plaat opgenomen die warm en bijzonder klinkt” (Whiteroomreviews)

“In deze tijden van drukte en drukdoenerij is het een waar genoegen om naar een dergelijke rustgevende plaat te mogen luisteren” (Rootstime)

Hun live concerten worden stilaan gegeerd goed, De wereld die ze met hun twee oproepen is vrij uniek in het singer-songwriter landschap Al deze concerten werden dan ook live opgenomen net zoals alle toekomstige concerten in 2015 zo wordt de basis gelegd voor hun live cd, die najaar 2015 zal uitkomen.

Maar eerst zetten ze nu hun Occupied by the sun-tour gestaag verder. Elke keer maar weer wordt hun publiek groter. Ook dankzij hun mooie optreden in het alomgeprezen VPRO programma “Vrije Geluiden”. Dit zette de deur open voor hun Nederlandse avontuur ziehier hun 2 live nummers en interview

Assunta & The Lightorchestra interview op Vrije Geluiden VPRO

Assunta & The Light Orchestra “Deliver”

Assunta & Th eLight Orchestra “The Wizard”

Assunta Mandaglio
Haar naam verraadt het al. De Belgische singer-songwriter Assunta Mandaglio heeft Zuid-Italiaanse roots. Bij de start van haar loopbaan in 2000 is het meteen raak. Assunta valt in de prijzen op Latent Talent en Debuutrock. In 2002 richt ze met ASSUNTA MANO een eigen band op. De debuutplaat ‘A get well balloon’ uit 2004 krijgt lovende recensies van de Belgische muziekpers. Er volgt aardig wat airplay op de nationale radio. In 2008 is er het album ‘Say it,’ een samenwerking met de Britse producer Matt Foster van de Miloco Studio’s uit London. Twee jaar later wordt het talent van Assunta opgepikt door Dirk Swartenbroekx alias BUSCEMI. Goed voor een tournee van twee jaar door België met Squadra Bossa. Assunta schrijft in deze peridode tekst en melodie voor de hit ‘Nite People’ van de gelijknamige plaat van Buscemi, in 2012 uitgebracht door Prova records en verspreid door EMI. Intussen is Assunta ook actief in Balaxy Orchestra. De hitsige balkanritmes van deze elfkoppige band zijn een voltreffer op festivals in binnen- en buitenland.

Pieter Thys
Deze gitarist/producer leeft al bijna 20 jaar voor muziek. Hij begon zijn carrière bij de bekende, eigentijdse folkband Troissoeur. Pieter tekent in tien jaar Troissoeur mee voor drie goed ontvangen albums en meer dan gewaardeerde optredens op gereputeerde binnen- en buitenlandse festivals. Opmerkelijk samenwerkingen zijn er met Daniel B van Front 242 of Satoshi Takeishi. In deze periode ontwikkelt hij een aantal xperimentele gitaren zoals een double-neck frettles of een vioolgitaar die hij nog steeds live gebruikt Met het muziektheater van Muziektheater

Transparant en Theater Froefroe toert hij van Noorwegen tot Portugal. Als engineer/producer werkt hij mee aan tal van albums in de scène van de wereldmuziek en de jazz. Hij was ook de bezieler van Millenniums, later omgedoopt tot Balaxy Orchestra. Hiervoor schreef hij samen met Assunta Mandaglio drie albums. De laatste (Wilkey may trip) stond enkele maanden in de European worldmusic charts. In deze uniek bigband werd de kiem gelegd voor…