Duo Vert Obscur en Maurits Draijer

De Catalaanse lyrisch mezzo-sopraan Rut Codina Palacio vertrok naar Nederland om haar studie te vervolgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij behaalde haar bachelor en master diploma in 2012.

Rut zong o.a. de rollen van Amour in Orphée ed Euridice (Gluck), Diana in Orphée aux Enfers (Offenbach), Second Woman in Dido and Aeneas (Purcell), Cupido en Venus in de Nederlandse versie van King Arthur, (Purcell), Papagena in Die Zauberflöte (Mozart) en Mrs. Jones in de opera Street Scenes (Weill). De laatste tijd zong Rut de rollen van La Contessa di Almaviva in Le nozze di Figaro (Mozart) in een project van de International Belcanto Academy en Fiordiligi in Mozarts Cosí fan tutti in een productie van de Opera Studio in Barcelona. Verder heeft Rut in 2014 de hoofdrol in Carmen (Bizet) en Idamante in Mozarts Idomeneo en Orfeo (Gluck) ten gehore gebracht.

Sinds mei 2014 vormt Rut samen met pianist Jean-Baptiste Milon Duo Vert Obscur. Voor seizoen 2015 heeft Rut een engagement voor het project ‘Meesters & Gezellen’ onder leiding van Daniel Reuss. In de nieuwe productie Dido and Aeneas van operagezelschap The Fat Lady in Haarlem zal Rut komend voorjaar een unieke versmelting van de rollen Belinda en Sorceress belichamen.

Maurits Draijer (1980) kan gerust een muzikale duizendpoot genoemd worden. Al tijdens zijn studie Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium dirigeerde hij verschillende koren, met uiteenlopend repertoire – van pop, musical en gospel tot klassiek. Na het behalen van zijn diploma Docent Muziek stortte Maurits zich volledig op zijn grootste passie: het zingen. Hij studeerde hoofdvak klassiek zang én een minor jazz-zang. In 2008 behaalde hij met glans het diploma solozang. Maurits speelde diverse rollen in opera’s, jeugdopera’s en hij was solist in verschillende oratoriumwerken. Momenteel is Maurits als jazz-zanger regelmatig te horen bij orkesten, waarbij hij vooral het crooner-repertoire nieuw leven inblaast.

Sinds 2011 heeft Maurits zich meer toegelegd op het coachen is hij actief geweest bij verschillende musicalverenigingen als vocal coach in onder andere producties van ‘Tanz der Vampieren’, ‘Footloose’, ‘Moulin Rouge’ en ‘Legally Blonde’. Naast zijn werkzaamheden als zanger en vocal coach, heeft Maurits samen met zijn vrouw Rut Codina Palacio de lespraktijk ‘Zangstudio Voorburg’ en is hij dirigent van 3 koren.

De Franse pianist Jean-Baptiste Milon werd geboren in 1987 en begon op zijn vijfde piano te studeren aan het conservatorium van Bordeaux, waar hij in 2003 zijn diploma behaalde. Hij vervolgde zijn studie bij Jacques Rouvier aan het Conservatorium van Parijs en slaagde daar in 2011 voor zijn masterdiploma. Tijdens een verblijf van een jaar in Ierland openbaarde zich zijn passie voor zangkunst. Hij werd aangenomen als repetitor voor de producties Carmen en Così fan tutte, respectievelijk tijdens het Lismore Opera Festival en de jaarlijkse productie van de Royal Irish Academy of Music in Dublin. Ook begeleidde hij zanglessen van Veronica Dunne, Lynda Lee en Virginia Kerr. Terug in Parijs verkende hij de mogelijkheden van het begeleiden in Jeff Cohens lied- en mélodieklas; ook werkte hij aan het conservatorium van Bourg-la-Reine als repetitor voor hout- en koperblazers en slagwerkers. Sinds september 2011 heeft Jean Baptiste gewerkt o.a. als repetitor bij Opera Studio Nederland (Amsterdam), en optreed in verscheidene evenementen zoals de Opera Dagen (Rotterdam), Opera aan de Schie (Schiedam), Opera Pietje (RTV Noord-Holland) of het Strandwalfestival (Rijswijk).

Hij begeleidt ook koren zoals het Toonkunstkoor Rotterdam, Sursum Corda (Rotterdam), Excelsior (Den Haag), Rijswijk Concertkoor en Cantarella (Delft)